Home » WTA » Waarom Mertens brak met coach Dehaes: “Er was geen klik”

Waarom Mertens brak met coach Dehaes: “Er was geen klik”

Waarom Mertens brak met coach Dehaes: “Er was geen klik”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De samenwerking tussen Elise Mertens (WTA-29) en coach Philippe Dehaes was er één van korte duur. Een verschil in werkwijze ligt aan de basis van de breuk.

Midden augustus begon Mertens de toernooien af te schuimen met Philippe Dehaes, toen al haar vierde coach van 2022. Enkele dagen geleden maakte Dehaes echter bekend dat er geen vervolg komt op hun testperiode.

In TVL Sportcafé gaf Mertens toe dat er geen klik was. “Op technisch vlak kwamen we niet overeen. Ik ben iemand die heel gedetailleerd wil werken en Philippe iets minder.”

De Belgische benadrukt dat er van ruzie geen sprake is. “Philippe is een heel fijn persoon, maar als speelster en coach zit je 24/7 bij elkaar. Het moet dus echt wel klikken en ik ben iemand die graag structuur heeft.”

Wilson Luxilon Tenkie Academy

Eerder dit jaar werd Mertens al gecoacht door Alexander Kneepkens en Niels Cleeren van de Wilson Luxilon Tenkie Academy in Hasselt. Ook Simon Goffin begeleidde haar. “Ik blijf voorlopig op de academie werken met Alexander, Seppe Cuypers en Dries Beerden. Ik weet niet of ik een moeilijk persoon ben, maar ik ben wel veeleisend. Op sportvlak dan toch. Ik weet wat ik wil.”

(lees verder onder de Instagrampost)

Uitputtend seizoen

2022 was een uitputtend seizoen voor Mertens, met een overbelasting van de schouder tot gevolg. Desondanks is de wereldkampioene dubbel niet van plan om minder te gaan spelen volgend jaar. “Ik ga kijken hoe m’n lichaam en schouder het doen, maar ik ben iemand die heel graag speelt. Ik doe de sport nog altijd even graag, maar het vergt natuurlijk wel veel van het lichaam.”

Beluister hieronder het volledige interview met Mertens in TVL Sportcafé. De Limburgse vertelt o.a. ook nog dat ze – zonder het te weten – COVID-19 had op de US Open.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws