Home » Geen categorie » Waarom Mladenovic vandaag bij iedereen de wenkbrauwen deed fronsen

Waarom Mladenovic vandaag bij iedereen de wenkbrauwen deed fronsen

Waarom Mladenovic vandaag bij iedereen de wenkbrauwen deed fronsen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kristina Mladenovic (WTA-10) bereikte vandaag haar hoogste notering uit haar carrière. Straf, zeker als je weet dat de 24-jarige Française tien wedstrijden, waarvan negen in straight sets, op rij verloor.

2 augustus 2017 oftewel de laatste zege van Mladenovic. In Washington knokte ze zich voorbij Tatjana Maria (WTA-48), maar daarna ging het steil bergaf. ‘Kiki’ verloor in de tweede ronde kansloos van Bianca Vanessa Andreescu (WTA-177) en slaagde er niet meer in om een wedstrijd te winnen. In Toronto, Cincinnati, New Haven, New York (US Open) Tokio (2x) Wuhan, Peking en Moskou vloog ze er telkens in de eerste ronde uit. Tien verliespartijen op rij en niet altijd tegen de grootste toppers (geen enkele top 20-speelster). Dieptepunt was de 0-6 0-6 nederlaag tegen Qiang Wang (WTA-46) in Tokio. In Moskou kon ze vorige week tegen Aliaksandra Sasnovic (WTA-87) na 19 opeenvolgende verloren sets voor het eerst weer een set winnen. Desondanks boog ze toch het hoofd voor de relatief onbekende Wit-Russische (2-6 6-2 2-6).

En toch kreeg Mladenovic vandaag goed nieuws te horen. Ze steeg drie plaatsen op de recente WTA-ranking en bekleedt zo de tiende stek, haar hoogste notering uit haar carrière. Een heel vreemde wending gezien haar resultaten de voorbije weken/maanden. De oorzaak is tweeledig. Enerzijds had de Française weinig punten te verdedigen doordat ze vorig jaar in dezelfde periode ook een dipje kende: tweede ronde Cincinnati, eerste ronde New Haven, tweede ronde US Open, tweede ronde Seoul, tweede ronde Wuhan, tweede ronde Peking en tweede ronde Moskou. Enkel in Hongkong presteerde ze sterk met een finaleplaats. Anderzijds omdat haar concurrentes wel veel punten hadden te verdedigen, maar nu snel hun koffers moesten pakken. Denk maar aan Angelique Kerber die vorig jaar de US Open won en nu in de eerste ronde werd uitgeschakeld. Of namen als Svetlana Kuznetsova, Dominika Cibulkova en Agnieszka Radwanska.

Het jaar voor Mladenovic zit er overigens nog niet helemaal op. Door haar tiende plaats moet ze nog deelnemen aan de WTA Elite Trophy in Zhuhai, het toernooi met de hoogst gerankschikte spelers die bij de WTA Finals uit de boot vielen (plaats negen tot negentien + één wildcard). Benieuwd of ‘Kiki’ daar voor de ommekeer kan zorgen. Vorig jaar ging Petra Kvitova met de oppergaai aan de haal.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws