Home » Grand Slam » Australian Open » Waarom Sofia Kenin zich Sonya laat noemen

Waarom Sofia Kenin zich Sonya laat noemen

Waarom Sofia Kenin zich Sonya laat noemen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sofia Kenin (WTA-15) is hét fenomeen van deze Australian Open. En de Amerikaanse wordt een blijver, daar zijn alle kenners het over eens.

Wat minder mensen weten is dat Kenin honderd procent Russische roots heeft. Haar beide ouders komen uit Rusland en ook zijzelf werd op 14 november 1998 in de hoofdstad Moskou geboren. Vader Alexander en moeder Lena waren het land eind jaren tachtig al ontvlucht, maar waren voor de geboorte van hun dochter teruggekeerd zodat familieleden haar mee konden opvoeden. Enkele maanden na haar geboorte, trok het gezin echter terug naar de States.

Kenin ziet zichzelf dan ook als volbloed Amerikaanse en denkt er niet aan om de Russische nationaliteit aan te nemen. “Ik ben trots op mijn land”, doelt ze op de Verenigde Staten.

Sonya

Maar waarom noemen haar vrienden en ook entourage haar Sonya en niet Sofia? In de Russische cultuur/taal klinkt Sofia erg officieel en verkiest men koosnaampjes als Sonya, Sonechka, Sof’yushka, Son’, Sonyusha enz. “Ik heb liever dat mensen die dicht bij mij staan me Sonya noemen”, vertelt Kenin daar zelf over.

Jong geleerd

Dat Kenin er al vroeg bij was op de tour, bewijst deze video met Kim Clijsters uit 2005. Verder sloeg ze op 7-jarige leeftijd al een balletje met Anna Kournikova, John McEnroe en vormde ze op jonge leeftijd met een duo met Jim Courier tegen Venus Williams (WTA-55) en Todd Martin op een exhibitietoernooi.

Ambitie

Aan ambitie ontbreekt het Kenin alvast niet. “Ik was altijd de underdog omdat ik klein was, maar gelukkig ben ik nu niet meer de kleinste. Ik ben heel gedreven, gefocust en mijn doel is om nummer 1 van de wereld te worden”, klinkt het zelfzeker. En dat al sinds haar vijfde.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws