Home » Nieuws » WADA stelt gerust: “Sporters riskeren geen dopingschorsing na coronavaccin”

WADA stelt gerust: “Sporters riskeren geen dopingschorsing na coronavaccin”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Topsporters die vreesden voor een positieve dopingtest na ingeënt te zijn met een coronavaccin kunnen opgelucht adem halen. Het wereldantidopingagentschap (WADA) meldt dat er geen enkele reden is waarom de coronavaccins in strijd zouden zijn met hun huidige regels.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het agentschap tracht op de hoogte te blijven van de samenstelling van de verschillende vaccins door middel van een nauwe samenwerking met de farmaceutische sector, waaronder ook vaccinproducent Pfizer.

Met die informatie omtrent de samenstelling van de vaccins kan het WADA dan controleren of die eventueel verboden producten bevatten. Zo zullen ze proberen om de gezondheid van de sporters te garanderen.

Het WADA acht de kans zeer klein dat de vaccins een middel zouden bevatten dat hun regelgeving zou verbreken. Mocht dit toch het geval zijn belooft WADA meteen alle dopingcontroleurs ervan op de hoogte te brengen.

Door middel van constante monitoring melden ze dat de sporters op hen kunnen vertrouwen en dat heel de antidopingwereld meteen op de hoogte zal zijn mocht er toch iets fout lopen.

Sam Milde

Sam Milde

MEER NIEUWS