Home » Grand Slam » US Open » Wat kan Goffin tegen Dimitrov?

Wat kan Goffin tegen Dimitrov?

Wat kan Goffin tegen Dimitrov?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De eerste week van de US Open van 2014 zit er al weer op. Op dag zeven van deze editie zijn er twee Belgen die in actie komen: David Goffin en Greetje Minnen.

 

David Goffin

Al meer dan een week kijkt de tennislievende wereld uit naar deze dag. Vanaf het moment dat de loting bekend was, werd de match tussen David Goffin (ATP-56) en Grigor Dimitrov (ATP-8) al bestempeld als dé partij van de eerste week. Nadat beide spelers probleemloos door de eerste twee rondes kwamen, is het nu dan eindelijk zo ver. Rond de klok van drie uur Belgische tijd zullen Goffin en Dimitrov als ware gladiatoren de grootste tennistempel van de wereld betreden om aan hun derde ronde-partij te beginnen.

Maar hoe groot zijn nu eigenlijk de kansen van Goffin? In het duel tussen twee talenten van de nieuwe generatie zal Goffin in elk geval niet als favoriet vertrekken. Hoewel de Belg de laatste tijd knap tennis uit zijn hoed tovert, is Dimitrov natuurlijk niet voor niks een top 10-speler. Vaak wordt naar hem verwezen als de “baby Federer“, maar hij is natuurlijk veel meer dan dat. Dimitrov heeft het gewoon allemaal: een goed basisspel aangevuld met een degelijke opslag en goede voeten en dat allemaal samen gehouden onder een prima kopje.

In 2010 speelden La Goff en Dimitrov drie keer kort achter elkaar tegen elkaar. Drie keer was het de Bulgaar die aan het langste eind trok, maar dat is natuurlijk wel al vier jaar geleden. Goffin heeft alvast laten weten dat hij er veel zin in heeft: “We kennen elkaar al van onze kindertijd en ik ben opgewonden om hem hier in Flushing (Flushing Meadows, waar de US Open gespeeld wordt, nvdr.) tegen hem te spelen.” Aan vertrouwen zal het in elk geval niet ontbreken: “Na al mijn overwinningen deze zomer, is het nu misschien wel het juiste moment om tegen een top 10-speler uit te komen”, aldus nog Goffin.

 

Greetje Minnen

Nog op zondag wordt ook het juniorentoernooi op gang geschoten. Daarin speelt er slechts één Belg. Greetje Minnen (ITF-42) zal het in de eerste ronde opnemen tegen de Amerikaanse Katrine Isabel Steffensen(ITF-54). Het wordt hun eerste onderlinge duel.

 

Match2Watch

Hoewel er ook op zondag heel wat knap tennis te zien zal zijn in New York, blijft de Match2Watch van dag 7 die tussen Goffin en Dimitrov. Anderzijds zijn ook de matchen tussen Maria Sharapova en Caroline Wozniacki en die tussen Belinda Bencic (die Wickmayer in de eerste ronde uitschakelde) en Jelena Jankovic zeker het bekijken waard.

 

Speelschema

[alert type=”info” title=”Speelschema dag 7″]

R3: David Goffin vs. [8] Grigor Dimitrov (BUL) – Arhur Ashe Stadium, 2de partij (na een vrouwenmatch) vanaf 1.00 uur Belgische tijd.

R1: Greetje Minnen vs. Katrine Isabel Steffensen (USA) – Court 11, 17.00 uur.

Het volledige speelschema van dag 7 kan je hier vinden.[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws