Home » Geen categorie » Watson houdt Flipkens van titel in Monterrey

Watson houdt Flipkens van titel in Monterrey

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-73) is er niet in geslaagd om een tweede WTA-titel in haar carrière te veroveren op de Abierto Monterrey Afirme (International; $ 250 000). De Britse Heather Watson (WTA-84) hield Flipkens in drie sets van de titel.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Flipkens en Watson speelden reeds tweemaal tegen elkaar, in 2011 won Flipkens in twee sets in Indian Wells, drie jaar later eveneens in Washington. In 2012 won onze landgenote het WTA-toernooi van Québec, in Rosmalen stond ze in 2013 in de finale.

Flipkens begon erg goed aan de wedstrijd, ze ging in het zesde spelletje door de opslag van haar opponente en won de eerste set met 6-3 na 34 minuten. Daarna kantelde de partij echter, Watson nam meer het initiatief en kwam in een mum van tijd 0-3 voor. Wat later verloor Flipkens nogmaals haar opslagspelletje, en set twee ging met 2-6 naar de Britse. In de derde set liep Watson 0-3 uit, maar Flipkens knokte nog terug tot 3-3. Watson nam echter opnieuw het commando en won set drie met 3-6.

Geen tweede titel dus voor Flipkens, maar ze stijgt wel viertien plaatsen naar plek 59 op de ranking. Ze reist nu door naar Indian Wells, waar ze kwalificaties moet spelen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS