Home » Geen categorie » Wawrinka en coach zetten samenwerking stop

Wawrinka en coach zetten samenwerking stop

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Stanislas Wawrinka (ATP-9) moet op zoek naar een nieuwe coach. De Zweed Magnus Norman en de Zwitser zetten de samenwerking na vijf seizoenen stop. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Norman en Wawrinka werkten sinds 2013 samen en brachten het meeste succes in de carrière van de Zwitser. In 2014 won hij de Australian Open, in 2015 Roland Garros en in 2016 schreef hij de US Open op zijn naam. In 2014 bereikte Stan ook de derde plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste notering ooit.

De Zweedse coach en ex-prof wil meer tijd vrijmaken om met zijn gezin door te brengen.

“Na veel denkwerk heb ik besloten om mij in de toekomst toe te leggen op mijn familie. Met twee kleine kinderen thuis is het nu de juiste moment om bij hen te zijn”, aldus Norman.

“Ik kan me geen betere speler inbeelden om mee samen te werken en dit is een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb moeten maken. Ik ben echt vereerd om met Stan te hebben mogen samenwerken. Hij is een fantastische tennisspeler maar nog belangrijker: hij is een fantastisch persoon.”

 

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER