Stanislas Wawrinka (ATP-9) en Milos Raonic (ATP-24) hebben zich teruggetrokken uit het demonstratietoernooi van Abu Dhabi. Hun deelname aan de Australian Open zou ook nog onzeker zijn.

Op 28 december begint het Mubadala Tennis Championship, een demonstratietoernooi dat als voorbereiding op de Australian Open geldt. Voor Wawrinka komt dit toernooi alvast te vroeg:

“Ik kan nog steeds geen punten spelen. Mentaal gezien moet ik focussen op mijn knie, ik moet voorzichtig zijn om bepaalde bewegingen niet te maken. Het doel is om klaar te raken voor de Australian Open, een week op voorhand aan te komen en goed te trainen.”

Ook Raonic, die aan 2017 begon als nummer drie van de wereld, moet verstek geven voor het event. Zij worden vervangen door Kevin Anderson (ATP-14) en Andrey Rublev (ATP-39). Abu Dhabi betekent ook de terugkeer van Novak Djokovic (ATP-12), die samen met Rafael Nadal (ATP-1), Dominic Thiem (ATP-5) en Pablo Carreño Busta (ATP-10) zal aantreden.

Vorig jaar speelde David Goffin (ATP-7) nog de finale tegen Nadal in Abu Dhabi. De Belg komt nu in actie op de Hopman Cup in Australië.

 

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.