Home » ATP » Wawrinka knokt zich naar laatste vier op European Open

Wawrinka knokt zich naar laatste vier op European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Stan Wawrinka (ATP-18) heeft zich geplaatst voor de halve finale van de European Open (Antwerpen, ATP 250). De Zwitser rekende in drie sets af met Gilles Simon (ATP-47).

Vierde reekshoofd Wawrinka is de best geklasseerde speler die overblijft in Antwerpen. De Zwitser nam een snelle start in zijn kwartfinale en gaf een vroege break voorsprong niet meer af in de eerste set, hij won de set met 6-3.

In de tweede set was het Simon die het voortouw nam, de Fransman ging door de opslag van Wawrinka maar faalde om de set uit te serveren. Met een prachtige passing kwam de Zwitser langszij en een tiebreak moest de beslissing brengen. Na een ware thriller won Simon de tweede set met 6-7 (6).

Wat concentratieverlies bij Simon aan het begin van de derde manche zorgde ervoor dat Wawrinka meteen op voorsprong kwam. De Zwitser bouwde die nog verder uit en trok met 6-2 het laken naar zich toe. In de halve finale volgt een duel met toernooirevelatie Jannik Sinner (ATP-119).

“Mijn vertrouwen groeit elke dag”

Aan het begin van het toernooi beschouwde Wawrinka zich niet als favoriet, maar wedstrijd na wedstrijd groeit zijn vertrouwen: “Gilles en ik hebben al veel duels uitgevochten, in de tweede set was hij de betere speler. Ik ben erg blij met de zege, mijn vertrouwen groeit elke dag. Ik speel goed, voel me geweldig en nog totaal niet mee. De steun van het publiek doet me erg goed, dat is de reden waarom ik blijf spelen. Sinds ik lang out was met een blessure geniet ik ook meer”, zei Wawrinka na zijn wedstrijd.

De Zwitser blikte al even vooruit op zijn partij tegen Sinner: “We hebben op de US Open tegen elkaar gespeeld, hij kwam toen uit de kwalificaties. Hij speelde toen al op een erg hoog niveau, het wordt een pittig duel morgen. Of ik het toernooi kan winnen? Er zijn nog twee wedstrijden, als ik morgen win dan begin ik pas aan de eindzege te denken “.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden