Home » Grand Slam » Wimbledon » Wawrinka moet hoofd buigen voor Del Potro op Wimbledon

Wawrinka moet hoofd buigen voor Del Potro op Wimbledon

Wawrinka moet hoofd buigen voor Del Potro op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Juan Martin Del Potro (ATP-165) heeft vierde reekshoofd Stan Wawrinka (ATP-5) geklopt in de tweede ronde op Wimbledon. De Argentijnse Grandslamwinnaar imponeerde met knap tennis en haalde het in vier sets.

Terwijl het regende, begonnen Wawrinka en Del Potro onder het dak op Centre Court aan hun partij. Del Potro, winnaar van de US Open in 2009, speelt op Wimbledon na drie operaties zijn eerste grandslam sinds 2014 en popelde om op Wimbledon te schitteren. Wawrinka geraakte nooit verder dan de kwartfinale op Wimbledon en had in onderlinge duels een 3-2-achterstand tegen Del Potro.

Wawrinka begon het sterkste aan het duel. De Zwitser benutte zijn enige breakpunt en greep de eerste set met 6-3. In de tweede set imponeerde Del Potro met een eerste opslagpercentage van 83 procent en kwam langszij met 6-3. Daarna gaven de twee titanen elkaar geen duimbreed toe in de derde set. In de beslissende tiebreak kwam Del Potro op een 2-0-achterstand maar won hij zeven punten op rij en kwam zo op een 2-1-voorsprong in sets.

Tot 3-3 bleven Wawrinka en Del Potro opnieuw aan elkaar gewaagd in de vierde set. De Argentijn ging bij 4-3 echter door de opslag van Wawrinka en maakte de partij met 6-3 af. Na 2 uur en 44 minuten kon Del Potro juichen en is Wimbledon gedaan voor schaduwfavoriet Wawrinka. In de derde ronde moet Del Potro aan de bak tegen de Fransman Lucas Pouille (ATP-30) die de Amerikaan Donald Young (ATP-69) in drie sets versloeg.


Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws