Home » Grand Slam » Australian Open » Wawrinka moet inpakken na thriller op Australian Open

Wawrinka moet inpakken na thriller op Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ex-winnaar Stan Wawrinka (ATP-18) is er niet in geslaagd om de derde ronde te bereiken op de Australian Open (Australië, Grand Slam). Hij verloor in vijf sets van de Hongaar Marton Fucsovics (ATP-55).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Wawrinka liep eind vorig jaar een coronabesmetting op en kwam zonder veel ambities aan de start. De Zwitser was al snel op achtervolgen aangewezen en zag zijn tegenstander Fucsovics de eerste twee sets grijpen met 5-7 en 1-6.

Wawrinka herpakte zich echter en hing met 6-4 en 6-2 de bordjes opnieuw gelijk. De vijfde set werd een ware thriller waarin de Zwitser van 3-5 terugkwam en nog een tiebreak uit de brand sleepte. Wawrinka leidde met 9-6, maar toen sloeg de twijfel toe en ging hij veel te voorzichtig spelen. Fucsovics greep zijn kans en trok met 9-11 aan het langste eind in de tiebreak.

“Het was niet mijn beste niveau, maar ik heb hard gevochten en ik had kansen om de match binnen te halen. Maar Fucsovics is ook een echte vechter en een goede speler en hij verdiende vandaag de overwinning”, zei Wawrinka na afloop.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS