Home » Geen categorie » Wawrinka oppermachtige heerser over Dubai

Wawrinka oppermachtige heerser over Dubai

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Stan Wawrinka (ATP-4) heeft in Dubai zijn tweede ATP-toernooi van 2016 gewonnen. In de finale maakte hij komaf met de Cyprioot Marcos Baghdatis (ATP-57).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Op de Dubai Duty Free Tennis Championships startte nummer één en topreekshoofd Novak Djokovic als topfavoriet op de eindzege. De Serviër moest in zijn kwartfinale echter de strijd staken met een oogallergie.

In tabelhelft van Djokovic profiteerde de ervaren Cyprioot Marcos Bagdhatis van de afwezigheid van de nummer één. De 30-jarige Bagdhatis speelde een fenomenaal toernooi. Hij klopte achtereenvolgens vijfde reekshoofd Victor Troicki (ATP-22), vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-18) en zesde reekshoofd Feliciano Lopez (ATP-24) en ontmoette in de finale tweede reekshoofd Stan Wawrinka. Op weg naar de finale legde Wawrinka een vlekkeloos parcous af en moest hij slechts één set prijsgeven.

In de finale vochten Wawrinka en Baghdatis een spannende strijd uit. De Zwitser begon het sterkste aan de partij en greep na 42 minuten de eerste set met 6-4.

In de tweede set vielen er geen breaks te bespeuren en zorgde een epische tiebreak voor een spannende climax. Wawrinka redde maarliefst vijf setpunten op 5-6, 7-8, 8-9, 9-10 en 11-12, terwijl Baghdatis op zijn beurt drie matchballen wegwerkte bij 7-6,11-10 en 13-12. Uiteindelijk hield het nummer vier van de wereld het hoofd koel en maakte hij de tiebreak met 15-13 af! Voor Wawrinka is het zijn tweede titel op het ATP World Tourcircuit, na zijn zege in Chennai in India.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER