Home » Grand Slam » Wimbledon » Wawrinka verslikt zich in jong Russisch talent

Wawrinka verslikt zich in jong Russisch talent

Wawrinka verslikt zich in jong Russisch talent

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de eerste dag van Wimbledon sneuvelt er al meteen een top vijf-speler. Nummer drie Stan Wawrinka ging verrassend onderuit tegen de 21-jarige Rus Daniil Medvedev (ATP-49).

Wawrinka scheerde nog nooit hoge toppen op Wimbledon. De Zwitser geraakte nooit verder dan de kwartfinale en ging vorig jaar al onderuit in de tweede ronde. De jonge Rus Medvedev greep zijn kans, ging volluit voor de zege en verpestte Wawrinka’s Wimbledon.

Medvedev begon sterk en greep meteen de eerste set met 6-4. Wawrinka kwam nog langszij in de tweede set met 6-3 maar daarna kreeg de Rus vleugels. Medvedev knokte zich eerst naar 6-4 in de derde set en ging in kruisnelheid met 6-1 naar dé stunt van de dag.

Het gras kussen

De jonge Rus was in de wolken na zijn stunt. “Bij 5-1 in de vierde set, begon ik al te denken aan wat ik moest doen na de partij als ik het zou winnen. En ik deed het omdat dit mijn eerste grandslamzege is en omdat het op Wimbledon is, mijn favoriete toernooi. Ik moest het gras kussen. Sommige mensen doen dit als ze de grandslam winnen. Ik deed het als ik mijn eerste match op een grandslam won”, glunderde de nummer 49. Voor hem was het slechts zijn derde partij op een grandslam. Eerder dit jaar verloor hij in de eerste ronde van de Australian Open en Roland Garros.

De Rus is een van de opkomende talenten op het tenniscircuit. Eind vorig jaar dook hij in de top honderd en daarna stormde hij verder door naar de top vijftig. Vorige week schitterde hij nog tot in de halve finale in Eastbourne. In de tweede ronde speelt Medvedev tegen onze Belgische trots Ruben Bemelmans (ATP-124) die Tommy Haas (ATP-258) naar huis stuurde.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws