Home » ATP » Wawrinka wint Challengertoernooi in Praag

Wawrinka wint Challengertoernooi in Praag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Geen Stan Wawrinka (ATP-17) in New York de komende weken. De Zwitser besloot in Europa te blijven en was op zijn eerste toernooi sinds de lockdown meteen succesvol.

Op het Challengertoernooi van Praag (Tsjechië, CH 125) was Wawrinka eerste reekshoofd, een favorietenrol die hij helemaal waarmaakte.

In de finale had de Zwitser het wel niet onder de markt met de Rus Aslan Karatsev (ATP-253). Uiteindelijk werd het 7-6 (2) en 6-4.

“Ik ben blij met de titel hier”, aldus Wawrinka na afloop. “De finale was mijn beste wedstrijd van de week, het niveau was goed. Ik was gefocust en serveerde goed.”

“Het doet deugd om na al die maanden terug te kunnen spelen. Ik voel me goed, maar ben nog niet op m’n best. Dat is de reden waarom ik hier ben. Ik wil wedstrijdritme opdoen.”

Praag is Wawrinka’s zevende Challengertitel. Hij is tevens de eerste top 20-speler die een Challengertitel weet te winnen sinds Ivan Ljubicic in 2005. De Kroaat won toen als nummer 14 van de wereld het Challengertoernooi van Zagreb.

Praag 2

Volgende week speelt Wawrinka opnieuw in Praag. Ook Kimmer Coppejans (ATP-154), Ruben Bemelmans (ATP-215) en Arthur De Greef (ATP-323) zullen opnieuw van de partij zijn.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS