Home » Geen categorie » Wawrinka wint Chennai voor de vierde keer

Wawrinka wint Chennai voor de vierde keer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Stan Wawrinka (ATP-4) heeft het toernooi van Chennai (ATP250, $ 482 085) voor de vierde keer op zijn naam geschreven. In de finale was hij in twee sets te sterk voor het jonge Kroatische talent Borna Coric (ATP-44).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In 2011 won Wawrinka het toernooi van Chennai voor de eerste keer, hij versloeg toen onze landgenoot Xavier Malisse in de finale. Ook in 2014 (tegen Edouard Roger-Vasselin) en 2015 (tegen Aljaz Bedene) was de Zwitser de sterkste in India.

Wawrinka bereikte de finale zonder setverlies, voor de 19-jarige Coric was het zijn eerste ATP-finale. De Zwitser had 1 uur en 27 minuten nodig om de finale met 6-3 en 7-5 te winnen.

“Ik ben erg gelukkig om hier vandaag te winnen. Ik ben blij met de manier waarop ik speelde, ik verloor het hele toernooi geen set. Het publiek was geweldig, ze steunen me elk jaar opnieuw”, zei Wawrinka na afloop van de finale.

Lang kon hij niet genieten van zijn overwinning, enkele uren later zat hij reeds op het vliegtuig naar Melbourne om zich voor te bereiden op de Australian Open.

First week first trophy ???!! So happy !!!! ???????????!!! #Chennai

Een foto die is geplaatst door Stanislas Wawrinka (@stanwawrinka85) op

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER