Home » Davis Cup » We Are Tennis Fan Academy klaar om België naar de finale te schreeuwen

We Are Tennis Fan Academy klaar om België naar de finale te schreeuwen

We Are Tennis Fan Academy klaar om België naar de finale te schreeuwen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sinds donderdagavond wordt de We Are Tennis Fan Academy klaargestoomd voor het Davis Cup-duel tussen België en Argentinië. Op een trainingskamp in Buizingen oefende het supportersleger talrijke gezangen en melodieën om België naar de finale te schreeuwen.

Om Argentinië te verslaan, zal België elke stem van de supporters kunnen gebruiken. Daarom werd er de We Are Tennis Fan Academy gelanceerd door BNP Paribas Fortis. Sinds donderdagavond zitten een vijftigtal supporters van de Academy op een trainingskamp in Buizingen. Onder de leiding van Tatiana de Radinsky van de fanclub Davis’Et hebben de fans liedjes en choreografieën geleerd die ze het hele weekend zullen gebruiken.

“Elke match is een marathon”, vertelt Tatiana de Radinsky aan Pro-tennis. “En zo zullen er vijf marathons zijn. Vermoeid of niet, we gaan rechtstaan en zingen en onze spelers vooruithelpen want België moet in de finale geraken, niet Argentinië.” Daarom wordt er ook gevraagd aan de Belgische supporters om in rode kledij naar Vorst Nationaal te gaan.

De voorbereidingen van de We Are Tennis Fan Academy gaan vrijdagochtend nog verder met de Amerikaanse tennislegende John McEnroe. Mc Enroe geeft de supporters nog deskundige tips en leidt zo op tot échte fans. Donderdagavond was er al een eerste confrontatie tussen de supporters van de Academy en een twintigtal Argentijnse fans en de Belgische fans toonden al wat ze in hun mars hebben.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws