Het mooie liedje van David Goffin (ATP-21) op de Rolex Monte-Carlo Masters (€ 5 207 405) was van korte duur. Al in de tweede ronde ging onze landgenoot onderuit.

Goffin was nochtans goed gestart in Monte Carlo, hij won vlotjes van de Argentijn Guido Andreozzi (ATP-84). In de tweede ronde kwam hij uit tegen Dusan Lajovic (ATP-48) uit Servië. Het openingsgame beloofd een spannende wedstrijd, na maar liefst zes keer deuce slaagde Lajovic er uiteindelijk toch in zijn opslagspel te behouden.

De Serviër ging vervolgens meteen door de service van Goffin en snelde naar een 4-1 voorsprong. De Luikenaar kende weinig succes op eigen opslag en leverde nog een keer zijn servicegame in. Ook Lajovic kon zich niet uit de problemen serveren. Goffin kon alzo de schade enigszins beperken maar kon 3-6 setverlies niet meer vermijden.

In de tweede manche nam Goffin een betere start en brak meteen door de opslag van zijn tegenstander. Hij kon zijn voorsprong echter niet behouden en zag Lajovic erop en erover gaan. Met 6-4 stak de Serviër ook de tweede set én de partij op zak, na amper anderhalf uur op de baan.

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.