Home » Grand Slam » Roland Garros » Wedstrijd Mertens uitgeregend op Roland Garros

Email

Elise Mertens (WTA-16) deed de Belgische fans beven op hun stoel. De Belgische worstelde twee sets lang en stond op de rand van uitschakeling. De wedstrijd werd door regen uitgesteld naar dinsdag.

De harten van de Belgische tennisfans werden voor de tweede opeenvolgende dag getest. Dit keer was het Mertens die met de uitschakeling flirtte tegen de Amerikaanse Varvara Lepchenko (WTA-88). De 10 jaar oudere Lepchenko maakte het de Belgische knap lastig.

We zagen een wisselvallige Mertens in de eerste manche. Al in het openingsspelletje greep Mertens de leiding door haar tegenstander op love te breaken. De Amerikaanse gaf Mertens lik op stuk door net hetzelfde te doen in het tweede game. In het achtste spelletje leverde de Limburgse opnieuw haar service in en Lepchenko mocht serveren voor de set. Mertens redde vier setpunten en hield haar kansen in de eerste set gaaf.

Een spannende tiebreak betekende het slot van de eerste manche en hierin liet Mertens maar liefst vier setpunten liggen. Het eerste setpunt voor Lepchenko was meteen raak en Mertens moest de volgende twee sets winnen om naar de tweede ronde te gaan.

Mertens knokt zich uit de verdrukking

Dat Mertens over een gezonde dosis vechtlust beschikt, wisten de meesten wel. De Belgische kwam tot twee keer toe op een break achterstand te staan maar ze vocht zich telkens weer terug in de wedstrijd. Bij een 4-5 stand in het voordeel van de Amerikaanse mocht Lepchenko voor de wedstrijd serveren, maar Mertens stak daar een stokje voor.

Opnieuw moest een tiebreak uitsluitsel brengen en uiteindelijk bracht Mertens de wedstrijd weer in evenwicht. Ondertussen lieten de wolken al enkele druppels vallen en de wedstrijd werd even stilgelegd. De partij werd hervat en Mertens liet zien waarom zij in de top twintig van de wereld staat. Ze won drie spelletjes op rij en stond zo op een dubbele break voorsprong.

Ondertussen werd de regen feller en besloot de wedstrijdleiding de wedstrijd stil te leggen. Na reeds 2 uur en 55 minuten tennis stond het 6-7 (9), 7-6 (4) en 3-0 in het voordeel van de Belgische. Kort daarna kwam de aankondiging dat de rest van het programma voor maandag werd geschrapt. Mertens zal dinsdag haar wedstrijd moeten hervatten maar heeft een dubbel voordeel om de partij in haar voordeel te beslechten.