Home » Grand Slam » Australian Open » Weer geen magische 24 voor Serena Williams na exit in derde ronde

Weer geen magische 24 voor Serena Williams na exit in derde ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Serena Williams (WTA-9) heeft zich verslikt in de derde ronde van de Australian Open.

De 28-jarige Chinese Qiang Wang (WTA-29), die vorig jaar op de US Open nog met 6-1 en 6-0 van de baan werd geblazen door Williams, bleef dit keer erg kalm en benutte elke kans die ze kreeg. Ze vuurde maar liefst 25 winners af en brak drie keer door de sterke service van de Amerikaanse. Voldoende om met zich met 6-4, 6-7 (2) en 7-5 voor de vierde ronde te plaatsen.

“Ik ben zo gelukkig”, reageerde Wang na afloop. “Ik heb altijd geloofd dat ik dit zou kunnen op een dag, alleen wist ik niet dat die dag vandaag zou zijn. Ik heb hard gewerkt in het tussenseizoen, ik ben blij dat ik nu beloond word.”

Niet professioneel

Williams, die 56 ongedwongen fouten maakte in de wedstrijd, zocht geen excuses na de wedstrijd. “Ze serveerde goed en ik heb niet geretourneerd als Serena Williams. Ik moet eerlijk zijn en zeggen dat het mijn eigen schuld is. Het is wat het is. Zo kan ik niet meer spelen, dat is niet professioneel. Ik heb veel te veel fouten gemaakt om een professioneel atlete genoemd te worden vandaag.”

Opnieuw geen 24e grandslamtitel voor Williams dus. In de vierde ronde wacht Wang de Tunesische Ons Jabeur (WTA-78). Die stuurde Caroline Wozniacki (WTA-36) met pensioen.

Qiang Wang - © Jimmie48 Tennis Photography
Qiang Wang – © Jimmie48 Tennis Photography

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS