Home » Grand Slam » Australian Open » Wel dubbelsucces voor Bergs in Australië

Wel dubbelsucces voor Bergs in Australië

Wel dubbelsucces voor Bergs in Australië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ITF-45) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het juniorendubbel op de Australian Open in Melbourne. Aan de zijde van de Israëliër Yshai Oliel (ITF-11) was hij te sterk voor een Fins-Tsjechisch duo.

In het enkelspel kende Bergs niet al te veel succes. Na een slopende wedstrijd moest hij daar al na één match zijn koffers pakken. Dat verlies spoelt de 17-jarige Belg nu door met een overwinning in het dubbelspel.

Aan de zijde van Oliel werd Bergs aangeduid als zesde reekshoofd. Hij startte dan ook als favoriet aan de eerste ronde-partij tegen Emil Ruusuvuori (ITF-43) en Michael Vrbensky (ITF-41). Initieel konden Bergs en Oliel hun rol echter niet waarmaken. Ruusuvuori en Vrbensky domineerden de partij en pakten met twee breaks voorsprong de eerste set: 2-6.

In de tweede set was het de beurt aan Bergs en Oliel om een uppercut uit te delen. Ze staken een tandje bij en hingen na 6-4-setwinst de bordjes terug in evenwicht. Een supertiebreak moest daarom de beslissing brengen over welke namen er op het tweede ronde-ticket mocht komen te staan. In die supertiebreak ging de Belgisch-Israëlische tandem vol op de gas staan. Van 2-2 ging het snel naar 5-2 en 9-3. Eén matchbal konden Ruusuvuori en Vrbensky nog wegwerken, maar met een ace maakten Bergs en Oliel het even later alsnog uit: 10-4.

In de tweede ronde nemen Bergs en Oliel het op tegen Siddhant Banthia (ITF-67) uit India en Kaya Gore (ITF-56) uit Turkije. Die wedstrijd staat laat op dinsdag gepland.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws