Home » ITF » Wereldwijd al meer dan 900 toernooien geschrapt door coronacrisis

Wereldwijd al meer dan 900 toernooien geschrapt door coronacrisis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Door de coronacrisis zijn er over de hele wereld al meer dan negenhonderd tennistoernooien uitgesteld of van de kalender gehaald. Daardoor is ook de helft van de medewerkers verplicht met verlof gestuurd. Dat heeft de Internationale Tennisfederatie ITF bekendgemaakt.

“We zijn genoodzaakt harde ingrepen te doen om het werk voor veel mensen en de sport op de lange termijn te kunnen garanderen”, zegt CEO David Haggerty. Daarom heeft Haggerty besloten tot het einde van het jaar dertig procent van zijn inkomen in te leveren, de andere bestuursleden moeten het met twintig procent minder loon doen.

De ITF beloofde ook te bekijken hoe spelers en nationale federaties in deze crisistijd geholpen kunnen worden. Veel spelers zitten nu namelijk zonder inkomsten. “Samen met al onze partners zoeken we oplossingen. We staan voor een enorme uitdaging. Vooralsnog hebben we echter geen idee wanneer we weer de baan op kunnen.”

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Leo Stolck

Bergs stunt tegen nummer 45 op European Open

Zizou Bergs (ATP-528) heeft een knappe stunt neergezet op de European Open in Antwerpen. De Limburger ging in twee sets voorbij de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP-45) en plaatste zich zo voor de tweede ronde.

LEES MEER