Home » Clubnieuws » Weyts geeft amateursporters hoop: vanaf 8 mei opnieuw competitie én binnen tennissen?

Weyts geeft amateursporters hoop: vanaf 8 mei opnieuw competitie én binnen tennissen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Vlaams minister van Sport Ben Weyts pleit ervoor om amateurcompetities opnieuw toe te laten. Ook vindt hij dat er terug binnen moet kunnen worden gesport door alle leeftijden.

Vanaf 8 mei kan je opnieuw in grote groep samen sporten, tot met maximaal 25 personen. Ook zijn er buiten opnieuw tot vijftig toeschouwers toegelaten bij wedstrijden. Weyts pleitte donderdag in het Vlaams parlement echter voor nog meer versoepelingen voor de amateur sportsector. “De vraag is niet óf, maar hoé je wedstrijden kan organiseren”, klinkt het. “Wat mij betreft moeten amateursportwedstrijden buiten, zoals in het tennis, terug mogelijk gemaakt worden en liefst zo snel mogelijk. Ik pleit ervoor om het wedstrijdverbod te schrappen en stel deze vraag ook namens mijn Franstalige en Duitstalige collega’s.”

Binnen sporten

De minister wil nog een stap verder gaan en iedereen, ongeacht de leeftijd, ook weer de kans geven om binnen te sporten. “Sport is een essentiële activiteit, zeker in coronatijd. Ik vind dus dat de regels moeten worden versoepeld, maar natuurlijk wel onder heel strikte voorwaarden.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Holger Vitus Nodskov Rune - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rune meteen onderuit op Wimbledon

Holger Rune (ATP-29) kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Het jonge Deense talent moest het onderspit delven tegen Marcos Giron (ATP-65).

LEES MEER