Home » Grand Slam » US Open » Wickmayer afgetroefd door 17-jarig talent

Wickmayer afgetroefd door 17-jarig talent

Yanina Wickmayer (WTA-64) is op de eerste dag van de US Open al uitgeschakeld. Ze verloor in de eerste ronde van het jonge talent Belinda Bencic (WTA-58).

Wickmayer kwam op court 10 als eerste Belgische in actie op de US Open. Op papier speelde Wicky met de Zwitserse Bencic tegen een haalbare tegenstander maar de 17-jarige Bencic is een opkomend talent. Ze klom dit jaar op de WTA-ranking van plaats 212 naar plaats 58.

Onze landgenote begon slecht aan de wedstrijd. Ze sukkelde met haar opslag en kwam in sneltempo op een 4-0 achterstand in de eerste set. Wickmayer brak nog terug door de opslag van Bencic maar verloor de eerste set met 6-3.

De tweede set bracht geen beterschap voor de 24-jarige Wickmayer. Ze verloor meteen opnieuw haar opslag en kon daarna ook geen vuist meer maken tegen de sterk spelende Bencic. In de tweede set won Wicky nog slechts twee spelletjes. Na 1 uur en 7 minuten was het enkeltoernooi van Wickmayer al afgelopen. De vroege uitschakeling is toch een teleurstelling voor haar want ze behaalde dit jaar tot nog toe in elke grandslam de tweede ronde. Bovendien bereikte Wickmayer in 2009 op haar 19 jaar nog de halve finale op de US Open.

In het dubbelspel komt Wickmayer nog wel in actie op de US Open. Samen met Alison Van Uytvanck speelt ze in de eerste ronde tegen het Amerikaans-Slowaakse duo Christina Mc Hale en Anna Schmiedlova. Komende nacht werkt Kirsten Flipkens (WTA-47)) haar duel in de eerste ronde af tegen dertiende reekshoofd Sara Errani (WTA-14). Ze speelt de vierde match op Court 11.