Home » Geen categorie » Wickmayer bewijst nog maar eens haar vechtlust

Wickmayer bewijst nog maar eens haar vechtlust

Wickmayer bewijst nog maar eens haar vechtlust

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Open GDF Suez, het indoortoernooi van Parijs (Premier, $ 690 000). Tegen Anastasia Pavlyuchenkova kostte haar dat echter wel bloed, zweet en tranen.

Yanina Wickmayer (WTA-22) vs. Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-28) werd al vanaf de loting getipt als een van de smaakmakers van de eerste ronde in Parijs. In 2010 speelden ze al eens tegen elkaar en na een spannende wedstrijd was het de Russische die aan het langste eind trok. Ook dit keer werd het weer een spannende match.

Na twee breaks voor beide dames, moest de eerste set beslist worden in de tiebreak. Daarin was Pavlyuchenkova in eerste instantie de betere en liep ze uit tot 0-3 (met twee mini-breaks). Wickmayer liet het echter niet aan haar hart komen en knokte zich terug in die tiebreak. Even later kregen zowel Wickmayer als Pavlyuchenkova een setpunt, maar geen van hen kon die kans grijpen. Uiteindelijk was het toch de Belgische die haar tweede kans greep en zo de set pakte: 7-6 (9-7).

In de tweede set schakelde Pavlyuchenkova een versnelling hoger en Wickmayer moest daar wat aan wennen. Vier servicebreaks volgden elkaar op, om toch op 2-2 te belanden. Daarna kon Wicky haar opslag wel twee keer behouden al moest ze wel een handvol breakpunten wegwerken. Bij 4-4 rook Pavlyuchenkova echter haar kans, en nadat Wickmayer opnieuw enkele breakpunten wegwerkte, was het deze keer wel raak. Even later serveerde de Russische uit en moest er dus een derde set aan te pas komen: 4-6.

Hoewel Wickmayer zichtbaar ontgoocheld was na het verlies van de tweede set, stapte ze met nieuwe moed terug het court op. Ze zette Pavlyuchenkova onder druk en racete naar een 5-0-voorsprong. Anastasia Pavlyuchenkova veerde nog recht en kon zelfs nog een break terugpakken. En hoewel ze het Wickmayer ook in de laatste game nog flink moeilijk maakte, kwam ze toch te laat. Met een backhand in de tramlijnen overhandigde ze de zege aan de opgeluchte Belgische: 6-3.

In de tweede ronde neemt Yanina Wickmayer het op tegen de Franse wildcard Kristina Mladenovic (WTA-87), die verrassend de Duitse Julia Goerges (WTA-19) terug naar huis stuurde. Mladenovic en Wickmayer speelden nooit eerder tegen elkaar.

Wickmayer kwam in Parijs ook in actie in het dubbelspel, maar daarin werd ze dinsdag al uitgeschakeld. Samen met de Tsjechische Petra Kvitova (WTA-8) kregen ze van de organisatie een wildcard en werden ze in de eerste ronde uitgeloot tegen Andrea Hlavackova en Liezel Hubert, de tweede reekshoofden en toch respectievelijk de nummers 3 en 8 van de dubbelranking. Na een verdienstelijke poging moesten ze uiteindelijk toch het hoofd buigen. Het werd 6-7 (6) en 6-4 en 1-10 in de super-tiebreak.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws