Home » Geen categorie » Wickmayer boekt zevende zege op rij in Guangzhou

Wickmayer boekt zevende zege op rij in Guangzhou

Wickmayer boekt zevende zege op rij in Guangzhou

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-56) heeft de kwartfinale bereikt op het WTA-toernooi van Guangzhou (China, $ 250 000). Ze haalde het gemakkelijk van de Puertoricaanse Monica Puig (WTA-106) en won zo al haar zevende opeenvolgende match.

Wickmayer won vorige week haar vierde WTA-titel in Tokio en gaat deze week verder op haar elan op het hardcourt in het Chinese Guangzhou. In de eerste ronde in Guangzhou won ze in twee sets van de Poolse Magda Linette (WTA-64) die ze ook al in de finale van Tokio versloeg. Wicky trof in de tweede ronde de 21-jarige Puertoricaanse Puig. Puig klopte in haar eerste ronde verrassend het Duitse tweede reekshoofd Andrea Petkovic (WTA-17). Wickmayer en Puig speelden voor de eerste keer tegen elkaar.

Onze landgenote liet zich niet verrassen door de lager gerangschikte Puig. In de eerste set werd Wickmayer een keer gebroken maar ging ze zelf ook twee keer door de opslag van haar opponente en pakte zo de set met 6-3. In de tweede set herhaalde exact hetzelfde scenario zich: één break voor Puig en twee breaks voor Wickmayer. De Belgische serveerde sterk, met in de tweede set een eerste opslagpercentage van 70 procent, en maakte de match met 6-4 af.

In de kwartfinale komt Wickmayer voor de eerste keer in Guangzhou een reekshoofd tegen. Ze speelt tegen het Roemeense zesde reekshoofd Monica Niculescu (WTA-49). Het wordt al het vijfde onderlinge duel tussen de twee speelsters. In de vorige duels staat het 2-2.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws