Home » Grand Slam » Roland Garros » Wickmayer botst op Stosur en de regen in Roland Garros

Wickmayer botst op Stosur en de regen in Roland Garros

Wickmayer botst op Stosur en de regen in Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-101) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op Roland Garros. De Belgische moest het onderspit delven tegen Samantha Stosur (WTA-60). 

De Belgische stond voor een moeilijke opdracht tegen de taaie Stosur. De Australische leidde met 4-2 in de onderlinge ontmoetingen maar de Belgische had in het verleden al laten zien een te duchten tegenstander te zijn. De wedstrijd startte met donkere wolken boven Court 3.

Al meteen in het eerste opslagspelletje werd de Belgische geconfronteerd met drie breakkansen. Wickmayer werkte deze stuk voor stuk weg en behield haar opslag. Bij een 2-3 stand in het voordeel van Stosur werd de wedstrijd een tijd stilgelegd door de regen.

Yanina Wickmayer - © Jimmie48 Tennis Photography
Yanina Wickmayer – © Jimmie48 Tennis Photography

Herpakken na de regenpauze

Die regenpauze deed Wickmayer blijkbaar geen deugd want ze won geen enkel spelletje meer in de eerste set. Stosur snelde meteen naar een 2-6 setwinst. Ook in de tweede manche moest de Belgische meteen breakpunten verteren maar opnieuw hield ze stand. In het derde spelletje ging Wickmayer voor het eerst door de opslag van haar tegenstander.

Stosur brak echter meteen terug en ging in het volgende game zelf door de opslag van de Belgische. Wickmayer reageerde meteen en bracht de wedstrijd kort daarop weer in evenwicht. Bij een 4-5 stand in het voordeel van de Australische serveerde Wickmayer om in de wedstrijd te blijven. Stosur maakte de wedstrijd uit bij haar tweede wedstrijdpunt. Het werd 2-6 en 4-6 na net anderhalf uur tennis.

koen

koen

Meer nieuws