Home » Geen categorie » Wickmayer bovenaan kwalificatielijst in Sydney

Wickmayer bovenaan kwalificatielijst in Sydney

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-41) staat niet rechtstreeks op de hoofdtabel van de APIA International in Sydney (WTA, $687 000) maar maakt met haar eerste plaats op de kwalificatielijst zeker kans om alsnog een ticket voor het hoofdtoernooi te bemachtigen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Met een eerste editie in 1885 is het toernooi van Sydney één van de oudste speelgelegenheden ter wereld. Het begint 10 januari en geldt als degelijke, laatste voorbereiding op de Australian Open. In 2012 werd Victoria Azarenka (WTA-22) de eerste speelster in acht jaar die zowel in Sydney als later in Melbourne met de eindzege aan de haal ging. Een jaar later maakte Agnieszka Radwanska (WTA-5) er indruk door in de finale geen spaander heel te laten van Dominika Cibulkova (WTA-38). Voor het eerst in zes jaar werd een WTA-finale met een double bagel beslecht.

De Belgische eer wordt dit jaar vertegenwoordigd door Yanina Wickmayer, hoewel dit toernooi haar niet echt lijkt te liggen. In 2015 struikelde ze in de eerste ronde van de kwalificaties over de Hongaarse Timea Babos (WTA-70). In haar hele carrière geraakte Wickmayer nooit door de eerste ronde van de hoofdtabel in Sydney.

Dit jaar neemt ze het op tegen de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA-102). De inzet van hun strijd is een plaats in de tweede kwalificatieronde en een stapje dichter bij de hoofdtabel. Wickmayer stond reeds één keer oog in oog met Siniakova. In Tokyo trok Wickmayer op hardcourt aan het langste eind met 6-4 en 6-3.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER