Home » Geen categorie » Wickmayer en Flipkens in actie in Hobart

Wickmayer en Flipkens in actie in Hobart

Wickmayer en Flipkens in actie in Hobart

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zowel Yanina Wickmayer als Kirsten Flipkens staan op de hoofdtabel van de Hobart International ($ 250 000). Flipkens wil er haar goede week van Auckland overdoen, terwijl Wickmayer op zoek gaat naar haar eerste zege van 2014.

Vorig jaar bereikte Kirsten Flipkens (WTA-20) de halve finales in Hobart, waar Mona Barthel net iets te sterk bleek. Als tweede reekshoofd zou Kirsten Flipkens die prestatie op papier kunnen overdoen. Met de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic (WTA-46) die in de eerste ronde op Flipper wacht voor hun eerste onderlinge duel, lijkt de loting nog wel mee te vallen. In de halve finale is een nieuwe ontmoeting met Barthel mogelijk (WTA-34). Maar daarvoor moet Flipkens nog wel enkele moeilijke hordes nemen. In de tweede ronde wacht waarschijnlijk Shuai Peng (WTA-42), afgelopen week nog finaliste in Shenzhen. Mocht ook dat lukken, dan wordt het in de kwarfinale daarna Flavia Pennetta (WTA-31), Venus Williams (WTA-47), Laura Robson (WTA-44) of… Yanina Wickmayer (WTA-51).

Yanina Wickmayer werd ingedeeld in het met voorsprong best bezette deel van de tabel. Met Robson, Williams en Pennetta vergezeld Wickmayer drie speelsters die 2014 waarschijnlijk hoger afsluiten dan dat ze beginnen. In de eerste ronde moet Wickmayer het vuur aan de schenen leggen van Brist supertalent Laura Robson. Eén keer eerder ontmoetten ze elkaar al, in 2010. Toen won Wicky in twee sets.

Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer worden op de hoofdtabel ook nog vergezeld door een andere Belgische. Of dat Alison Van Uytvanck of An-Sophie Mestach wordt, moeten ze zelf nog onderling uitmaken.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws