Home » Grand Slam » Australian Open » Wickmayer en Flipkens naar 2e ronde Australian Open

Wickmayer en Flipkens naar 2e ronde Australian Open

Wickmayer en Flipkens naar 2e ronde Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Onze 3 Belgische meisjes kwamen meteen in actie tijdens de eerste dag van de Australian Open. Wickmayer en Flipkens gaan naar de tweede ronde in Melbourne, Alison Van Uytvanck werd erg nipt uitgeschakeld.

Yanina Wickmayer (WTA-63) heeft zich na een spannende westrijd geplaatst voor de tweede ronde. In de eerste set was ‘Wicky’ constant op achtervolgen aangewezen, maar bij 5-4 ging ze door de opslag van de Duitste Dinah Pfizenmaier (WTA-92). Een tiebreak bracht de beslissing, en die wist Wickmayer met 7-5 naar zich toe te trekken. In de tweede set kende onze landgenote minder problemen met haar tegenstandster, ze kwam vrij snel een break op voorsprong en haalde het na 1 uur en 50 minuten met 7-6(5) en 6-3.

In de tweede ronde moet Wickmayer het opnemen tegen de Amerikaanse Alison Riske (WTA-53) die 23e reekshoofd Elena Vesnina met 6-2 6-2 naar huis stuurde. Wickmayer was alvast erg blij met haar overwinning van vandaag :

 

Eerder op de dag plaatste Kirsten Flipkens (WTA-19) zich vlot als eerste voor de tweede ronde. Ze won makkelijk van de Britse Laura Robson (WTA-48) met 6-3 6-0. In de volgende ronde moet de Belgische sportvrouw van het jaar het opnemen tegen thuisspeelster Casey Dellaqua (WTA-120).

 

Alison Van Uytvanck, voor het eerst op de hoofdtabel van een Grand Slam, moest nipt de duimen leggen tegen de ervaren Française Virginie Razzano (WTA-100). Na 2 uur en 5 minuten ging ze ten onder in twee tiebreaks : 6-7(3) 6-7(3).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws