Home » Geen categorie » Wickmayer en Flipkens stranden in tweede ronde, ook Goffin out

Wickmayer en Flipkens stranden in tweede ronde, ook Goffin out

Wickmayer en Flipkens stranden in tweede ronde, ook Goffin out

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer zijn er niet in geslaagd om de derde ronde van de BNP Paribas Open in Indian Wells ($ 5 946 740) te bereiken. Wickmayer verloor in twee sets tegen het 26ste reekshoofd terwijl Flipkens opnieuw van Dellacqua verloor. Goffin werd als Lucky Loser opgevist, maar kon ook zijn eerste partij niet winnen.

Yanina Wickmayer (WTA-56) had het in haar eerste ronde al niet gemakkelijk, maar kreeg in de tweede ronde met Lucie Safarova (WTA-28) een nog lastigere brok voor de kiezen. Het was hun eerste ontmoeting en de partij ging dan ook redelijk gelijk op. Toch was het telkens Safarova die op de beslissende punten net iets meer kon: 3-6 en 4-6.

Kirsten Flipkens (WTA-20) was als negentiende reekshoofd in de eerste ronde vrij en mocht het in de tweede ronde opnemen tegen kwalificatiespeelster Casey Dellacqua (WTA-78). Een uitgelezen gelegenheid voor de Molse om revanche te nemen voor de zware nederlaag in de tweede ronde op de Australian Open van dit jaar. Flipkens startte dan ook als een wervelwind aan de partij: 6-1. In de tweede set viel het spel van Flipper echter wat stil, en Dellacqua profiteerde optimaal: 3-6. Kirsten Flipkens was totaal van haar melk en Dellacqua kreeg net vleugels. Ze ging door op haar elan en wist ook de derde set te pakken, deze keer met 1-6.

Bij de mannen stond oorspronkelijk geen Belg op de hoofdtabel. Maar door het afzeggen van Przysiezny (ATP-74) werd David Goffin (ATP-95) als Lucy Loser opgevist. In de eerste ronde werd hij gekoppeld aan de veteraan Nikolay Davydenko (ATP-73). De clash tussen de generaties leverde leuk en spannend tennis op en alles werd beslist in enkele kleine details. In de eerste set was het Davydenko die daar beter op scoorde: 5-7 in de tiebreak. In de tweede set schakelde David Goffin een tandje bij en won hij met een break voorsprong: 6-4. De derde en beslissende set moest daarna echter opnieuw worden beslist in een tiebreak. En daarin was het de ervaring van de Rus die de doorslag gaf: 3-7.

En op die manier zijn alle landgenoten definitief uit het toernooi verdwenen. Ze reizen nu verder naar Miami waar ze vanaf 18 maart zullen deelnemen aan de Sony Tennis Open.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws