Home » Geen categorie » Wickmayer en Van Uytvanck in actie in Katowice

Wickmayer en Van Uytvanck in actie in Katowice

Wickmayer en Van Uytvanck in actie in Katowice

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na twee weekjes rust vliegen zowel Alison Van Uytvanck (WTA-85) als Yanina Wickmayer (WTA-59) er deze week terug in. In het Poolse Katowice spelen ze het International Event de BNP Paribas Katowice Open ($ 250 000). 

Voor Yanina Wickmayer wordt het haar eerste toernooi sinds ze zich heeft aangesloten bij de Kim Clijsters Academy. In Polen moet de 24-jarige Lierse het in de eerste ronde opnemen tegen de een jaar jongere Alexandra Cadantu (WTA-63). Aan het begin van hun carrières, in 2007, speelden ze al eens tegen elkaar. Toen was het Wickmayer die de Roemeense van de baan veegde: 6-2 en 6-1. Mocht Wicky ook dit duel winnen, dan wacht in de tweede ronde misschien wel een duel tegen landgenote Alison Van Uytvanck.

Daarvoor moet Van Uytvanck wel eerst voorbij derde reekshoofd Carla Suarez Navarro (WTA-17) geraken. En hoewel Suarez Navarro vooral van gravel houdt, heeft ze allang bewezen dat ze ook op andere ondergronden goed haar mannetje kan staan. Het wordt dus geen makkelijke opdracht voor Ali, hoewel  ze in het verleden al heeft bewezen dat ze topspeelsters kan verrassen. Suarez Navarro, die voor de eerste keer tegen Van Uytvanck speelt, kan dus maar beter gewaarschuwd zijn.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws