Home » Grand Slam » Australian Open » Wickmayer, Flipkens en Zanevska gaan onderuit in Melbourne

Wickmayer, Flipkens en Zanevska gaan onderuit in Melbourne

Wickmayer, Flipkens en Zanevska gaan onderuit in Melbourne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-60) en Kirsten Flipkens (WTA-70) zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de Australian Open. Maryna Zanevska (WTA-122) werd opgevist als lucky loser, maar overleefde ook de eerste ronde niet.

De wet van de sterkste

Flipkens maakte het negende reekshoofd Johanna Konta (WTA-9) af en toe knap lastig in de eerste ronde. Toch was de Britse pupil van Wim Fissette uiteindelijk de sterkste in twee sets: 7-5 en 6-2. Konta hoopt de eerste Britse in 40 jaar te worden om een Grand Slam binnen te halen.

Negen matchpunten

Wickmayer begon goed aan haar partij tegen Lucie Safarova (WTA-61) en haalde de eerste set met 6-3 binnen. In de tweede set kreeg Wickmayer bij 6-5 op de opslag van Safarova vijf matchpunten, maar de Tsjechische sleepte nog een tiebreak uit de brand. In die tiebreak liep Wickmayer 6-3 uit, maar opnieuw kon ze vier wedstrijdpunten niet benutten. Safarova won de tiebreak met 6-7(7) en daarna was de veer bij Wickmayer gebroken. De derde set ging met 1-6 naar Safarova

Lucky loser

Door het forfait van Johanna Larsson (WTA-55) werd Zanevska opgevist als lucky loser. Zij moest in de eerste ronde aantreden tegen de Amerikaanse Jennifer Brady (WTA-116). Zanevska ondervond te veel last van een blessure aan de dij en verloor met 6-3 en 6-2.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws