Home » Geen categorie » Wickmayer haakt geblesseerd af voor Fed Cup

Wickmayer haakt geblesseerd af voor Fed Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-41) moet geblesseerd afhaken voor de Fed Cup-duels in Israël volgende week. Marie Benoit werd opgeroepen als vervangster, en zal haar debuut maken voor België.

Marie Benoit - © Vincent Van Doornick/IMAGELLAN
Marie Benoit – © Vincent Van Doornick/IMAGELLAN
Van 3 tot 6 februari strijden de vier Belgische meisjes in Eilat tegen Hongarije, Bulgarije en Letland. Na Kirsten Flipkens (WTA-80) moet nu ook Wickmayer passen omwille van een schouderblessure. Coach Ann Devries kan volgende week rekenen op Alison Van Uytvanck (WTA-43), An-Sophie Mestach (WTA-163), Ysaline Bonaventure (WTA-165) en Marie Benoit (WTA-284)

De keuze voor Benoit lijkt opmerkelijk gezien Elise Mertens (WTA-164) hoger gerangschikt staat. “Ze hadden mij gevraagd om Fed Cup te spelen, maar aanvankelijk stond ik reserve en dus had ik besloten mij in te schrijven voor het WTA-toernooi van Sint-Petersburg”, vertelt Mertens aan Tennisplaza België. “Toen viel Yanina weg, maar uiteraard kon ik niet meer terug. Langs de ene kant vind ik het wel jammer, maar uiteraard speel ik ook graag WTA-toernooien. Zo kan ik punten sprokkelen.”

Om in aanmerking te komen voor promotie moeten de Belgische meisjes hun groep winnen én nog een duel winnen tegen de winnaar van groep B. In totaal stoten slechts twee van de veertien landen door naar de play-offs van Wereldgroep II.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS