Home » Geen categorie » Wickmayer heeft pech met loting in Madrid

Wickmayer heeft pech met loting in Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-43) heeft het niet getroffen met de loting op de Mutua Madrid Open. Op het Spaanse gravel moet ze in de eerste ronde aan de bak tegen twaalfde reekshoofd Elina Svitolina (WTA-17).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het gravelseizoen van Wickmayer loopt tot nu toe nog niet van een leien dakje. Sinds de zege van België in de Fed Cup kon Wickmayer nog geen enkele wedstrijd winnen. Twee keer op rij ging ze op gravel onderuit in de eerste ronde. In Istanboel moest ze het onderspit delven tegen de Roemeense Andreea Mitu (WTA-113) en in Praag was de Italiaanse Camila Giorgi (WTA-50) te sterk.

De volgende gravelbestemming van Wicky is het Spaanse Madrid. Daar heeft onze landgenote een moeilijke klus in de eerste ronde tegen twaalfde reekshoofd Svitolina. De Oekraïense Svitolina zette dit jaar al het WTA-toernooi van Kuala Lumpur op haar naam en won vorig jaar van Wickmayer op Roland Garros. Op het deelnemersveld van Madrid ontbreekt nummer 1 Serena Williams die forfait gaf.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER