Home » Grand Slam » Roland Garros » Wickmayer in extremis opgevist voor Roland Garros

Wickmayer in extremis opgevist voor Roland Garros

Wickmayer in extremis opgevist voor Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-101) zal in extremis toch deelnemen aan Roland Garros. Onze landgenote profiteerde van het forfait van de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia (WTA-89).

Wickmayer moest zich in principe via de kwalificaties plaatsen voor het tweede grandslamtoernooi van het jaar. Door een lichte rugblessure, opgelopen het ITF-toernooi van Trnava, geraakte ‘Wicky’ echter niet tijdig fit en moest ze hopen op een last minute afzegging voor een plek op de hoofdtabel. Met het forfait van Haddad Maia kwam vanochtend het verlossende nieuws voor onze landgenote.

“Ik was een citytrip naar Barcelona aan het boeken, toen ik een mail kreeg van de organisatie. Ik kon niet leuker wakker worden”, zegt Wickmayer bij Sporza. “De kwalificaties kwamen te vroeg. Ik had te weinig tijd om te herstellen. Deze extra dagen rust zijn normaal voldoende om klaar te zijn voor de start van het toernooi.”

Verwachtingen heeft Wickmayer niet. “Alles is bonus, maar uiteraard ga ik naar Parijs om wedstrijden te winnen. De motivatie is er zeker en vast en ook de druk ligt laag, dat kan een voordeel zijn. Hoe dan ook is dit een mooie beloning voor het harde werk van de voorbije maanden.”

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws