Home » Geen categorie » Wickmayer kampioene op World Team Tennis

Wickmayer kampioene op World Team Tennis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het World Team Tennis event in Carlsbad (Verenigde Staten) heeft Yanina Wickmayer (WTA-127) samen met haar team Orange County Breakers de titel weggekaapt. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de finale moest Wickmayer het samen met haar teamgenoten Andreja Klepac (WTA D-30), Teymuraz Gabashvili (ATP-210) en Ken Skupski (ATP-77) in de finale opnemen tegen de San Diego Aviators. Die ploeg bestond uit Darija Jurak (WTA D-45), Naomi Broady (WTA-125), Raven Klaasen (ATP D-15) en Rajeev Ram (ATP D-12). De Belgische won haar enkelwedstrijd (5-2) maar moest het onderspit delven in het dubbelspel aan de zijde van Klepac (3-5). De eindstand was 22-18 in het voordeel van de Orange County Breakers.

World Team Tennis is een tennisevent dat sinds 1973 wordt gehouden in de Verenigde Staten. De teams bestaan uit een gemengd gezelschap met twee vrouwen en twee mannen. In elk duel worden vijf sets gespeeld en de kapitein bepaalt in welke volgorde die gespeeld wordt. Elke set kent immers een andere opstelling: vrouwen enkel, vrouwen dubbel, mannen enkel, mannen dubbel en dubbel gemengd. Er wordt gespeeld naar vijf winnende games per set en er is geen voordeel in de puntentelling. Elk gewonnen game telt als een punt. Er kunnen geen rankingpunten worden gewonnen bij deze competitie.

koen

koen

MEER NIEUWS