Home » Geen categorie » Wickmayer keert dramatische situatie om in Indian Wells

Wickmayer keert dramatische situatie om in Indian Wells

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-47) heeft zich naar de tweede ronde geknokt op het toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, WTA Premier). Ze begon de partij tegen Polona Hercog (WTA-82) desastreus maar maakte nog een knappe remonte.

Wicky stond in de eerste ronde in Indian Wells tegenover de 25-jarige Sloveense Polona Hercog. De twee speelsters speelden voor de eerste keer tegen elkaar.

De eerste set was een ware blamage voor Wickmayer. Ze werd met 6-0 afgedroogd door haar tegenstandster. In de tweede set herpakte Wickmayer zich en kwam met 6-4 langszij. Onze landgenote ging in de derde set opnieuw door de opslag van Hercog en kon haar voorsprong vasthouden. Na 2 uur en 1 minuut maakte ze de partij met 6-4 af. In de tweede ronde mag de Belgische zich opmaken voor een duel tegen 26e reekshoofd Samantha Stosur (WTA-28). Eerder werd Alison Van Uytvanck (WTA-46) meteen uitgeschakeld in Indian Wells.

Kirsten Flipkens (WTA D-141) kon zich eerder niet plaatsen voor de hoofdtabel en werd in het dubbelspel ook meteen uitgeschakeld. Samen met de Servische Ana Ivanovic (WTA D-1093) was ze met twee keer 6-2 niet opgewassen tegen de vierde reekshoofden, het Tsjechische duo Andrea Hlaváčková (WTA D-12) en Lucie Hradecka (WTA D-10).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS