Home » Grand Slam » US Open » Wickmayer keert situatie om en knokt zich naar tweede kwalificatieronde US Open

Wickmayer keert situatie om en knokt zich naar tweede kwalificatieronde US Open

Wickmayer keert situatie om en knokt zich naar tweede kwalificatieronde US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-86) heeft zich met moeite geplaatst voor de tweede kwalificatieronde op de US Open (Grand Slam, Hardcourt). Ze keerde terug na een achterstand en greep de zege in drie sets.

Wickmayer die recent terug in de top honderd terechtkwam, probeert als derde reekshoofd via de kwalificaties op de hoofdtabel van de US Open te geraken. Ze bereikte veertien jaar geleden op 19-jarige leeftijd de halve finale op de US Open en heeft dus mooie herinneringen aan de Amerikaanse Grand Slam.

In de eerste kwalificatieronde moest ze aan de bak tegen de Canadese Katherine Sebov (WTA-141). Voor onze landgenote begon de partij niet goed. Wickmayer kreeg zes breakpunten maar geraakte niet door de opslag van haar opponente. In de beslissende tiebreak ging de Belgische onderuit met 7-3.

Wickmayer leek in de tweede set op weg naar de exit. Sebov breakte, kwam op een 5-3-voorsprong en serveerde voor de match maar de 33-jarige Belgische vocht terug. Ze won vier spelletjes op een rij en greep de tweede set met 7-5.

In de derde set ging Wickmayer verder op haar elan en maakte ze de partij met 6-2 af. Ze treft in de tweede kwalificatieronde de Britse speelster Harriet Dart (WTA-140).

(lees verder onder de tweet)

Later vanavond of vannacht komt met Magali Kempen (WTA-228) nog een tweede landgenote in actie in de kwalificaties van de US Open. Ze neemt het op tegen veertiende reekshoofd Aliona Bolsova (WTA-114) uit Spanje.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws