Home » Geen categorie » Wickmayer knalt naar de kwartfinale

Wickmayer knalt naar de kwartfinale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het WTA-toernooi van Boedapest heeft Yanina Wickmayer (WTA-60) de kwartfinale bereikt. Dat deed ze ten koste van Irina Khromacheva (WTA-92).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na een moeizame eerste ronde, heeft Wickmayer een betere vorm laten zien. In de tweede ronde stond de Russische Khromacheva op het menu. Het was de eerste keer dat beide dames elkaar ontmoetten. In de openingset waren beide speelster aan elkaar gewaagd. Onze Belgische kon net één keer meer door de opslag van de tegenspeler gaan en won de eerste set met 6-4.

In de tweede set was het Wickmayer die het spel dicteerde. Ze kon alle breakpunten op haar opslag wegwerken, en kon zelf twee keer de opslag afsnoepen van Khromacheva. Na net geen anderhalf uur stond de 6-4 en 6-2 eindstand op het scorebord. In de kwartfinale komt Wickmayer uit tegen Julia Goerges (WTA-56). Goerges is geen onbekende voor onze Belgische: ze speelden al acht keer eerder tegen elkaar. In onderlinge ontmoetingen staat het 6-2 voor Wickmayer. De laatste ontmoeting, op de US Open van vorig jaar, won Goerges echter.

Khromacheva (WTA D-150) speelt straks nog aan de zijde van Maryna Zanevska (WTA D-148) tegen Aleksandra Krunic (WTA D-52) en Nina Stojanovic (WTA D-114).

koen

koen

MEER NIEUWS