Home » Geen categorie » Wickmayer knokt zich in drie sets naar tweede ronde in Mexico

Wickmayer knokt zich in drie sets naar tweede ronde in Mexico

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-48) heeft zich in drie sets geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Monterrey (Mexico, $ 250 000). Eerder ging ook Alison Van Uytvanck (WTA-47) een ronde verder. Kirsten Flipkens (WTA-73) komt dinsdagnacht in actie.

Wickmayer moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Zweedse Johanna Larsson (WTA-64). Onze 26-jarige landgenote won de eerste set met 6-2, maar zag set twee met 4-6 verloren gaan. In de derde set redde Wickmayer twee breakpunten en zelf ging ze driemaal door de opslag van Larsson. Met 6-1 stootte ze door naar de tweede ronde.

In de achtste finale wacht een duel met de Britse Johanna Konta (WTA-27), die verrassend de halve finale speelde op de Australian Open. Konta is het vierde reekshoofd in Monterrey en won vorig jaar van Wickmayer in Vancouver.

Eerder ging ook Van Uytvanck al een ronde verder in Monterrey, waar het misschien tot een Belgisch duel komt in de tweede ronde. Als Flipkens wint van Francesca Schiavone (WTA-97), speelt ze in de tweede ronde tegen Van Uytvanck.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS