Home » Geen categorie » Wickmayer knokt zich naar de kwartfinale in Trnava

Wickmayer knokt zich naar de kwartfinale in Trnava

Op het ITF-toernooi van Trvana (Slovakije, $ 100 000) heeft Yanina Wickmayer (WTA-73) zich geplaatst voor de kwartfinale. Ze ging daarvoor in drie sets voorbij Tamara Korpatsch (WTA-132).

Wickmayer, het eerste reekshoofd in de Slovaakse stad, moest het voor het eerst opnemen tegen de 22-jarige Duitse. In een openingsset met wisselende kansen kon de Belgische aan het langste eind trekken. Ze haalde de set binnen met 6-4. In de tweede manche krikte de Duitse haar niveau op en zette de bordjes gelijk door de set te winnen met 3-6.

Een derde set moest de beslissing brengen en daarin was Wickmayer oppermachtig. Ze moest slechts twee punten inleveren op haar eigen opslag en gunde haar tegenstander weinig. Na iets meer dan twee uur wedstrijd was de 6-4, 3-6 en 6-1 overwinning een feit. De volgende tegenstander wordt de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA-109) die eerder Alison Van Uytvanck (WTA-127) wist te verslaan.

Donderdag speelt Wickmayer (WTA D-157) de kwartfinale in het dubbelspel samen met Maria Irigoyen (WTA D-77). Ze nemen het op tegen de eerste reekshoofden Xenia Knoll (WTA D-55) en Asia Muhammad (WTA D-43).