Home » Geen categorie » Wickmayer knokt zich naar hoofdtabel in Toronto

Wickmayer knokt zich naar hoofdtabel in Toronto

Wickmayer knokt zich naar hoofdtabel in Toronto

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het WTA-toernooi van Toronto ($ 2 513 000) heeft Yanina Wickmayer (WTA-94) zich geplaatst voor de hoofdtabel. In de beslissende kwalificatieronde stuurde ze de Duitse Julia Goerges (WTA-57) naar huis na een thriller van meer dan twee uur.

Nadat Wickmayer zich voorbij Vekic knokte in de eerste kwalificatieronde, stond ze voor de zevende keer in haar carrière tegenover de Duitse Goerges. Onze landgenote won vijf van hun vorige zes ontmoetingen, en was dus niet geheel kansloos tegen de hogergeplaatste Duitse.

Toch was het Goerges die als een speer van start ging, ze gunde Wickmayer geen enkel spelletje en won de eerste set met 0-6. Toch gaf Wickmayer zich niet gewonnen, ze won de tweede set met 6-3 waardoor de derde set de beslissing moest brengen. Na twee uur en 22 minuten haalde onze landgenote de set met 7-6(4) binnen en plaatste zich zo voor de hoofdtabel.

Wickmayer moet nog even wachten om haar tegenstandster in de eerste ronde te kennen, mogelijk is dat Alison Van Uytvanck (WTA-50) die in de eerste ronde aan de bak moet tegen een kwalificatiespeelster.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws