Home » Geen categorie » Wickmayer knokt zich voorbij Wozniacki in Birmingham

Wickmayer knokt zich voorbij Wozniacki in Birmingham

Wickmayer knokt zich voorbij Wozniacki in Birmingham

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-50) heeft een knappe zege geboekt op de Aegon Classic in Birmingham ($ 864 000). In de eerste ronde klopte ze in drie sets de Deense ex-nummer 1 Caroline Wozniacki (WTA-34).

Wicky nam in Nottingham een valse start van haar grasseizoen maar heeft zich op de Aegon Classic in Birmingham sterk herpakt. In de eerste ronde won ze verrassend van Caroline Wozniacki. De Deense stond zes jaar geleden nog op nummer één maar zakte de laatste jaren steeds verder weg op de ranking.

De wedstrijd was eigenlijk al gepland voor dinsdag maar door de regen konden Wickmayer en Wozniacki pas woensdag starten. Na vijf spelletjes werd de partij door de regen echter opnieuw stilgelegd. Vandaag schoot Wicky stevig uit de startblokken. Ze ging door Wozniacki’s opslag en greep de eerste set met 6-4.

Caroline Wozniacki - © Flickr
Caroline Wozniacki – © Flickr

In de tweede set waren de twee speelsters erg aan elkaar gewaagd en bracht een tiebreak de beslissing. Wozniacki haalde het hierin nipt met 7-5. In de beslissende derde set overklaste onze landgenote Wozniacki. Ze serveerde sterk met een eerste opslagpercentage van 73 procent en verzilverde twee breakpunten. Na 2 uur en 29 minuten hield de 26-jarige Belgische het hoofd koel en maakte ze de partij af met 6-4, 6-7 en 6-2.

Door het druk gevulde programma moet Wickmayer later vandaag opnieuw aan de bak. Ze speelt vanavond de tweede ronde tegen het Britse negende reekshoofd Johanna Konta (WTA-19), die de Japanse Misaki Doi (WTA-48) met 7-6 en 6-1 versloeg.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws