Home » Nieuws » Wickmayer komt met belangrijke update: “Ik zet een stapje terug”

Wickmayer komt met belangrijke update: “Ik zet een stapje terug”

Wickmayer komt met belangrijke update: “Ik zet een stapje terug”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-88) zal een tijdje niet meer te zien zijn op de tennisbaan. Dat kondigde ze aan op Instagram. Wanneer en waar we haar weer terugzien, is nog niet duidelijk.

Het gaat Wicky dit seizoen niet voor de wind. Ze kon dit jaar nog geen enkele wedstrijd winnen op de hoofdtabel van een WTA-toernooi. In Austin (WTA 250, Verenigde Staten) bereikte ze wel nog de halve finale in het dubbelspel.

“Niet de persoon op de baan die ik wil zijn”

Op Instagram geeft de 34-jarige Belgische tekst en uitleg. “Zoals jullie weten is mijn lichaam dit jaar nog niet echt fit en gezond geweest. Ik heb er de afgelopen maanden alles aan gedaan om de pijn van mijn rug onder controle te houden en pijnvrij op de baan te kunnen staan, maar mijn lichaam laat dit jammer genoeg niet toe.”

“De uitdagingen, zware trainingen en wedstrijden winnen op karakter zijn altijd mijn motivatie geweest en de reden waarom ik zoveel hou van deze sport. Die persoon niet kunnen zijn op de baan, doet pijn.”

Mooi laatste hoofdstuk

“Om deze reden heb ik besloten om een stapje terug te zetten en mijn lichaam voldoende tijd te geven om te genezen en opnieuw sterk te worden zodat ik terug mezelf kan zijn op de baan.”

“Ik ben als mama teruggekomen om dit tennis hoofdstuk op mijn manier te beëindigen, dus jullie kunnen op mij en mijn doorzettingsvermogen rekenen dat ik er alles aan ga doen om nog een mooi laatste hoofdstuk te schrijven!”, eindigt Wickmayer optimistisch.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws