Home » Olympische Spelen » Wickmayer laat kansen liggen en moet Rio meteen verlaten

Wickmayer laat kansen liggen en moet Rio meteen verlaten

De Olympische Spelen in Rio De Janeiro zijn meteen afgelopen voor Yanina Wickmayer (WTA-36). Ze liet tegen de Tsjechische Barbora Strycova (WTA-21) drie setballen liggen in de eerste set en ging daarna volledig kopje onder in de tweede set.

Wickmayer begon in de openingspartij op Court 2 als underdog tegen het zestiende reekshoofd Strycova. In de eerste set kwam Wicky eerst op een break achterstand maar ze brak meteen terug. Daarna verzilverde ze met een aantal mooie punten een tweede breakpunt en kwam zo op een 5-3-voorsprong. Onze landgenote mocht serveren voor de set maar liet een setbal liggen. Strycova rook haar kans en keerde terug naar 5-5.

De twee speelsters bleven verder aan elkaar gewaagd en een tiebreak gaf het eindoordeel van set één. Daarin mepte Wicky zich opnieuw naar een voorsprong en twee nieuwe setballen. Strycova redde met uitstekend tennis de setpunten en greep de tiebreak met 8-6 na een set van maar liefst 76 minuten!

In de tweede set brak de veer volledig bij de Belgische nummer één. Ze maakte veel fouten en kwam snel op een 4-1-achterstand. Wickmayer verloor de moed op het terrein waardoor Strycova bij 5-1 voor de match mocht serveren. De Tsjechische snelde naar 40-0 en maakte de partij meteen af bij de eerste matchbal. Later vandaag speelt Kirsten Flipkens (WTA-62) haar eerste ronde in Rio tegen Venus Williams (WTA-6). De partij begint omstreeks middernacht Belgische tijd en wordt op Centre Court gespeeld.