Home » Grand Slam » Australian Open » Wickmayer legt lat hoog voor 2015

Wickmayer legt lat hoog voor 2015

Wickmayer legt lat hoog voor 2015

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer wil van 2015 een nieuw hoofdstuk maken in haar tennisboek, dat zei ze maandag op een persconferentie. Na hard trainen trekt ze met torenhoge verwachtingen richting Australië.

Wickmayer (WTA-75) trok de afgelopen weken naar Turkije voor een intensieve trainingsstage. Samen met haar nieuwe coach Michel Bouhoulle stoomde ze zich daar klaar voor 2015. Hoewel, nieuw? Met Bouhoulle zette Yanina Wickmayer haar eerste stapjes op het internationale circuit en ook in 2006 en 2010 was hij even Wickmayers coach. Het geloof in zijn pupil is in elk geval groot: “Ik geloof dat Wickmayer de top tien kan bereiken. Ze heeft een ongelooflijke kracht. Ze begint nu aan een tweede hoofdstuk in haar carrière. Het is duidelijk dat de weg naar de top tien stapsgewijs zal moeten gebeuren. Er zal heel wat tijd overheen gaan.”

Wicky heeft veel zin om er opnieuw aan te beginnen. Na het tegenvallende seizoen 2014 dat ze door de ziekte van Lyme vroegtijdig moest afbreken, wil ze er in 2015 terug helemaal staan: “Als atleet ga je altijd voor het hoogste, dan ben je nooit tevreden met een plaats in de top 50. Een plaats in de top tien is dan ook zeker een doel.” Maar een plaatsje tussen the best of the best is niet het enige op het verlanglijstje van de Belgische. Daarnaast wil ze in 2016 namelijk ook naar Rio De Janeiro afzakken voor de Olympische Spelen en wil ze maar wat graag nog wat bekers mee naar huis brengen.

Die tocht begint Wickmayer, naar het voorbeeld van Kirsten Flipkens (WTA-45), An-Sophie Mestach (WTA-101) en Alison Van Uytvanck (WTA-106), vanaf 5 januari in Auckland. Daarna volgen Sydney en de Australian Open. Ook de Fed Cup en het WTA-toernooi van Antwerpen staan in de eerste twee maanden van 2015 nog op haar agenda.

In dat nieuwe jaar zal ze dus op de steun kunnen rekenen van Bouhoulle, die 20 van de 28 wedstrijdweken met zijn pupil zal meereizen. Wickmayer geeft zelf aan dat hij haar door en door kent en hij zal voor stabiliteit moeten zorgen en haar moeten helpen om haar vechtlust terug te vinden. Bouhoulle heeft zijn analyse alvast klaar: “Wickmayer is een jonge vrouw met ervaring geworden. Ze weet wat ze wil. Ze heeft soms een moeilijk karakter, maar dat is nodig om tot de besten te behoren.”

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws