Home » Geen categorie » Wickmayer maakt mooie sprong, nieuwe nummer één bij de vrouwen

Wickmayer maakt mooie sprong, nieuwe nummer één bij de vrouwen

Wickmayer maakt mooie sprong, nieuwe nummer één bij de vrouwen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Bij de nieuwe rankings maakte Yanina Wickmayer (WTA-82) een mooie sprong voorwaarts. Bij de vrouwen is een Tsjechische voor het eerst de nummer één van de wereld. 

Wickmayer, die de afgelopen week in het huwelijksbootje stapte, maakt een sprong van veertien plaatsen en staat zo weer steviger in de top 100. Kirsten Flipkens (WTA-86) stijgt twee plaatsjes en Elise Mertens (WTA-55) is ondanks één plaats verlies, nog steeds de beste Belgische.

De 21-jarige Hélène Scholsen (WTA-394) stijgt liefst 41 plaatsen en ook Kimberley Zimmermann (WTA-353, +36) en Ysaline Bonaventure (WTA-396, +29) maken een mooie sprong. Lara Salden, 19 jaar, heeft haar eerste WTA-punten bij elkaar kunnen spelen en staat op de 1205e plaats. Ondertussen is er minder goed nieuws voor An-Sophie Mestach (WTA-272, -18) die verder wegzakt op de ranking. 

Voor het eerst in de geschiedenis prijkt er een Tsjechische op de nummer één-positie. Karolina Pliskova (WTA-1) springt, ondanks een tegenvallende prestatie op Wimbledon, over Simona Halep (WTA-2) en Angelique Kerber (WTA-3) die twee plaatsen moet prijsgeven. Kersvers Wimbledonkampioene Garbiñe Muguruza (WTA-5) stijgt tien plaatsen en ook Venus Williams (WTA-9, +2) komt de top 10 opnieuw binnen. Johanna Konta bereikt met de vierde plaats (+3) haar beste ranking ooit. Serena Williams (WTA-15) valt uit de top tien. Tot slot nog twee interessante uitschieters. De verrassing van het toernooi Magdalena Rybarikova (WTA-33) wint maar liefst 54 plaatsen. Voormalig nummer één Victoria Azarenka (WTA-201) staat op een zucht van de top 200 en stijgt 482 plaatsen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws