Home » Geen categorie » Wickmayer maakt nieuw coachduo bekend

Wickmayer maakt nieuw coachduo bekend

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-127) heeft aangekondigd dat ze vanaf het ITF-toernooi in Vancouver zal begeleid worden door twee coaches en het zijn geen onbekenden voor de Belgische tenniswereld.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Michiel Antheunis en Carl Maes moeten de Belgische weer op haar vroegere niveau krijgen. Wickmayer is ondertussen al weggezakt tot buiten de top 100. Antheunis, die eerder al met Wickmayer trainde, zal haar begeleiden op de grandslamtoernooien en ongeveer vijftien weken per jaar meereizen. Wickmayer blijft de Kim Clijsters Academy als thuisbasis hebben waar ze met Maes zal trainen.

“Ik ken Michiel en Carl goed, we hebben in het verleden samen al mooie resultaten neergezet. Samen vormen zij de perfecte tandem om mijn tennisspel weer op de rails te krijgen”, aldus Wickmayer.

“Voor mij verandert er weinig want ik werkte al met Yanina voor Wimbledon”, reageert Maes bij Tennisplaza België. “Ik zal misschien naar een aantal toernooien mee afreizen, maar mijn basis blijft de Kim Clijsters Academy waar Yanina zal trainen als ze in België is.”

Dit weekend komt de Belgische in actie voor de Orange Country Breakers uit Los Angeles in de finale van World Team Tennis. Daarna zal Wickmayer aantreden op het ITF-toernooi van Vancouver (Canada, $ 100 000), dat toernooi start op 14 augustus.

koen

koen

MEER NIEUWS