Home » Geen categorie » Wickmayer mag inpakken in Acapulco

Wickmayer mag inpakken in Acapulco

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het Abierto Mexicano Telcel toernooi van Acapulco (Mexico, $250 000) is Yanina Wickmayer (WTA-64) de eerste ronde niet overleefd. Ook in het dubbelspel werd ze in de eerste ronde uitgeschakeld. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Onze landgenote trof de Slovaakse Daniela Hantuchova (WTA-244) in de eerste ronde. Wickmayer begon goed aan de wedstrijd en kon met degelijk opslagwerk de wedstrijd dicteren. Eén break was voldoende voor de Belgische die de set kon binnenhalen met 6-4.

In de beginfase van de tweede set kon Wicky haar spel verder spelen. Gaandeweg viel haar service wat terug en dat was de kans voor Hantuchova om toe te slaan. De ervaren Slovaakse kon één keer meer breaken en haalde de set binnen met 3-6.

In de laatste set zakte het spel van onze Belgische verder in elkaar en Hantuchova kon zo de beslissende breaks maken. Na 2u08 moest Wickmayer de duimen leggen met 6-4, 3-6 en 2-6. Hantuchova kreeg een wild card van de organisatie. Gisteren kon Kristen Flipkens (WTA-76) zich moeizaam plaatsen voor de tweede ronde.

Kansen in het dubbelspel

Wickmayer (WTA D-152) moest diezelfde avond nog aan de bak in het dubbelspel. Aan de zijde van Pauline Parmentier (WTA D-218) wist ze zich te plaatsen voor de hoofdtabel vanuit de kwalificaties. In de eerste ronde moesten ze het opnemen tegen de derde reekshoofden Darija Jurak (WTA D-37) en Anastasia Rodionova (WTA D-45). In een erg nipte wedstrijd gingen Wickmayer en Parmentier nipt onderuit. Setstanden waren 6-3, 6-7(2) en 8-10.

koen

koen

MEER NIEUWS