Home » Geen categorie » Wickmayer mept zich voorbij vijfde reekshoofd in Tokio

Wickmayer mept zich voorbij vijfde reekshoofd in Tokio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-86) heeft zich knap geplaatst voor de kwartfinale op het hardcourttoernooi van Tokio ($ 250 000). Ze was in twee sets te sterk voor vijfde reekshoofd Johanna Larsson (WTA-62).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Wickmayer begon goed in Tokio met een knappe zege in de eerste ronde. In de tweede ronde stond ze tegenover de Zweedse Larsson die als vijfde reekshoofd een twintigtal plaatsen hoger op de WTA-ranking staat. Het was hun eerste onderlinge duel.

In het begin van de eerste set verloren beide speelsters één keer hun opslag en hielden ze gelijke tred tot 5-5. Toen forceerde Wickmayer een beslissende break en pakte ze de set met 7-5. In de tweede set ging Wicky verder op haar elan en maakte ze de match met 6-3 af na 1 uur en 39 minuten. Onze landgenote boekt zo een mooie overwinning tegen het vijfde reekshoofd maar kende nog wel problemen met haar opslag. Zo had ze een eerste opslagpercentage van amper 44 procent.

Wickmayer kan zeker nog verder doorstoten in Tokio. In de kwartfinale ontloopt ze immers eerste reekshoofd en nummer 12 van de wereld Carla Suárez Navarro. Suárez Navarro werd al in de eerste ronde uitgeschakeld door de Oekraïense Kateryna Bondarenko (WTA-85). Bij de laatste acht treft Wicky Bondarenko of de Australische Jarmila Gajdosova (WTA-81).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS